Adventism 1

Adventismul este o ramură a creștinismului protestant[1] care crede în iminenta A Doua Venire (sau „A Doua Venire”) a lui Isus Hristos. Ea își are originea în anii 1830 în Statele Unite, în timpul celei de-a Doua Mari Treziri, când predicatorul baptist William Miller și-a împărtășit public pentru prima dată convingerea că A Doua Venire va avea loc la un moment dat între 1843 și 1844. Urmașii săi au devenit cunoscuți ca Milleriți. După ce profețiile lui Miller au eșuat, mișcarea millerită s-a despărțit și a fost continuată de un număr de grupuri care dețineau doctrine diferite unul de celălalt. Aceste grupuri, care provin dintr-un strămoș comun millerit, au devenit cunoscute colectiv ca mișcarea adventistă.

Deși bisericile adventiste au multe în comun cu creștinismul principal, teologiile lor diferă dacă starea intermediară a morților este somnul inconștient sau conștiința, dacă pedeapsa supremă a celor răi este anihilarea sau chinul etern, natura nemuririi, dacă cei răi. sunt înviați după mileniu și dacă sanctuarul din Daniel 8 se referă la cel din cer sau unul de pe pământ.[1] Mișcarea a încurajat examinarea întregii Biblii, conducând adventiștii de ziua a șaptea și câteva grupuri adventiste mai mici să respecte Sabatul zilei a șaptea. Conferința Generală a Adventiștilor de Ziua a șaptea a compilat credințele de bază ale acelei biserici în cele 28 de credințe fundamentale (1980 și 2005), care folosesc referințe biblice ca justificare.

În 2010, adventismul a pretins aproximativ 22 de milioane de credincioși împrăștiați în diferite biserici independente.[2] Cea mai mare biserică din cadrul mișcării – Biserica Adventistă de Ziua a șaptea – a avut peste 21 de milioane de membri în 2020.

Sursa: wikipedia.org

Licență: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.ro

Textul a fost tradus.

Visits: 2

0Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *