Ramadan – o lună sfântă

Ramadan – o lună sfântă

 

Ramadanul este a noua lună a calendarului Islamic și marchează perioada postului obligatoriu pentru toți musulmanii. De asemenea este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului. Acest act, postul, reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și necesită abținerea de la orice fel de mâncare, băutură și activitate sexuală pe parcursul întregii zile.
 
„… Mâncați și beți până ce veți putea deosebi în zori un fir alb de un fir negru! Apoi postiți până în noapte și nu vă împreunați cu femeile voastre, ci stați și chibzuiți în locurile de rugăciune…” Coran, sura 2-Vaca: 187.
 
Postul se încheie prin Sărbătoarea ruperii postului „aid al-fitr”.

Profetul Muhammad (pacea si binecuvantearea lui Allah fie asupra sa) a spus intr-un hadith relatat de Ibn Masood si consemnat sahih de Muslim :

Cel care are in inima cat un gram de mustar de mandrie si aroganta nu va intra in Paradis. O persoana prezenta spus: Dar Profet al lui Allah, daca cineva se mandreste cu hainele sale si cu pantofii sai? Profetul a spus: Allah este frumos si iubeste frumusetea. Mandria inseamna a ascunde adevarul (din amor propriu) si a arata dispret (superioritate) fata de oameni.

httpv://www.youtube.com/watch?v=fNOcHYFSNto

Soucre Link

Visits: 0

0Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *