Modul în care întâmpinăm luna Ramadan

Modul în care întâmpinăm luna Ramadan   Din traditia profetica (sunnah) dispunem de urmatoarele afirmatii ale Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa!) : “Islamul este cladit pe [urmatoarele] principii : marturisirea ca nu exista alta divinitate in afara de Allah si ca Muhammed este mesagerul Sau, practicarea rugaciunii, oferirea zakat-ului, postul […]

Modul în care întâmpinăm luna Ramadan

 

Din traditia profetica (sunnah) dispunem de urmatoarele afirmatii ale Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa!) : “Islamul este cladit pe [urmatoarele] principii : marturisirea ca nu exista alta divinitate in afara de Allah si ca Muhammed este mesagerul Sau, practicarea rugaciunii, oferirea zakat-ului, postul in luna Ramadan si pelerinajul la Mekka.” Talha ibn ‘Ubaidullah a relatat ca un barbat a venit la Profet si l-a intrebat : “O, Mesager al lui Allah, ce-mi porunceste Allah in legatura cu postul ?” Si el i-a raspuns : “Sa postesti in luna Ramadan.” Barbatul a mai intrebat : “Mai exista si altul [alt post] ?” Profetul i-a raspuns : “Nu, cu exceptia celui pentru care optezi [cel optional].”
Intreaga natiune musulmana este de acord ca postul in luna Ramadan este obligatoriu. Acesta este unul dintre stalpii Islamului si daca cineva il pune sub semnul indoielii, nu poate fi numit musulman.

Ramadanul este luna căinței și a purificării. În luna Ramadan Profetul Muhammad (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a primit revelația coranică. În această lună musulmanii adulți trebuie să postească din zori până după apusul soarelui. Postul înseamnă abstinența de la mâncare, băutură, fumat și relații sexuale, în intervalul menționat. Călătorii, femeile gravide, femeile care alăptează și bolnavii pot amâna postul, urmând a-l ține ulterior. În această lună a iertării și a milei musulmanii își revizuiesc faptele, comportamentul, relațiile dintre ei, dar, cel mai important, relația lor cu Allah, Creatorul Lumilor. Postul este un mijloc de purificare, un exercițiu de autocontrol și o dovadă de credință.

… luna Ramadan, in care a fost trimis Coranul, drept calauza pentru oameni, dovezi limpezi pentru drumul cel drept si Indreptar [al-furqan]. Si oricare dintre voi care este prezent in aceasta luna, sa o tina ca Post … (Al-Baqarah 2 : 185)

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=oKB9cd73DR0

lumeaislamica.com

Soucre Link

Visits: 1

0Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *