Cum am învățat eu să mă rog

Abdur Rahman   In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator ! Asa este, Islamul inseamna si Rugaciune. Cele cinci rugaciuni zilnice reprezinta unul din pilonii religiei noastre, ea fiind foarte importanta in viata fiecarui musulman. Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) a spus : „Cele cinci rugaciuni de vineri pana […]

Abdur Rahman

In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

Asa este, Islamul inseamna si Rugaciune.

Cele cinci rugaciuni zilnice reprezinta unul din pilonii religiei noastre, ea fiind foarte importanta in viata fiecarui musulman.

Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) a spus :

„Cele cinci rugaciuni de vineri pana vineri sterg pacatele din trecut, atat timp cat nu comite pacate mari”

Eu am invatat sa ma rog la moschee si cel care m-a indrumat este un frate din Cairo, apropiat de varsta mea.

La inceput mi s-a parut cam greu, recunosc, insa am exersat si acasa si din nou la moschee si in scurt timp am invatat. Alhamdulillah.

Referitor la rugaciuni, nici aici nu mi s-a parut prea usor. Daca in primele zile fratele meu imi spunea sa ma rog cu cuvintele mele, in limba romana, treptat-treptat ne vedeam la moschee si a inceput sa ma invete in limba araba.

Aveam mereu o agenda la mine pe care imi notam cum se pronunta si tot in ea imi notam si fiecare cuvant ce inseamna, asta sa nu ramana o invatare doar mecanica.

El a inceput sa ma invete pentru inceput surele de la sfarsitul Nobilului Coran pentru ca sunt mai scurte si mai usor de invatat.

Niciodata nu treceam la alta sura pana nu pronuntam fara greseala pe cea de dinainte, principiul pe care mi l-a spus fiind :

‘Mai bine putine sure, dar recitate corect, decat multe si cu greseli in pronuntie’

Ar mai fi de spus ca mereu luam la intalnirile noastre ‘Traducerea sensurilor Coranului cel Sfant in limba romana’ pentru ca el avea greutati in a-mi traduce foarte bine din araba in romana, desi stie romana destul de bine.

Insa, ne uitam in carte si asta ne ajuta mult la intelegerea cuvintelor.

Si, nu in cele din urma, doresc sa inchei prin a va spune ca-i port un respect foarte mare. M-a invatat multe alte lucruri. Spre exemplu mi-a spus de la inceput ca nu tot ce vad in moschee (se referea la cum se inchina sau vorbesc sau alte lucruri de acest gen) este corect si ca multi musulmani nu mai fac ceea ce trebuie, pentru ei Islamul fiind traditie.

El mereu cand nu stia raspunsul la o intrebare, decat sa-mi spuna ceva gresit, mai bine nu o facea si intreba Imamul. Este un musulman cum ar trebui sa fim noi toti, ghidandu-se dupa Sunnah si Nobilul Coran si mai putin dupa experienta lui dobandita prin traditie.

Dar a meritat alhamdulillah ?

Soucre Link

Visits: 1

0Shares