Organizarea timpului

Yusuf Al-Qardawi   ORGANIZAREA TIMPULUI Musulmanul trebuie sa invete cum sa-si organizeze timpul si cum sa faca un plan realist pentru datoriile lui pamantesti si religioase, in speranta ca datoriile pamantesti nu vor depasi limitele datoriilor religioase. Sa spunem asa, ar trebui sa stie cum sa-si aranjeze prioritatile: prima data vine ceea ce este cel […]

Yusuf Al-Qardawi

 

ORGANIZAREA TIMPULUI

30824-319x212-Time_Management_and_OrganizationMusulmanul trebuie sa invete cum sa-si organizeze timpul si cum sa faca un plan realist pentru datoriile lui pamantesti si religioase, in speranta ca datoriile pamantesti nu vor depasi limitele datoriilor religioase. Sa spunem asa, ar trebui sa stie cum sa-si aranjeze prioritatile: prima data vine ceea ce este cel mai important si cel mai urgent, si sa le duca la bun sfarsit potrivit programului.

Putem citi intr-un fragment din ceea ce Profetul (pbuh) a relatat despre cartile Profetului Ibrahim (Avraam):
„Un om normal – daca nu este lipsit de judecata – ar trebui sa aiba patru ore: o ora in care sa-L invoce pe Domnul sau, o ora in care sa-si socoteasca propriile fapte, o ora in care sa contempleze la creatia lui Allah (Slavit sa fie El) si o ora in care sa-si satisfaca nevoile cu privire la mancare si bautura.”(Hadis relatat de Ibn Hibban si al-Hakim)
Cat despre cei aflati intr-o mare nevoie sa-si organizeze timpul, ei au multe ocupatii si multe responsabilitati de care sa se ingrijoreze. Viata lor este supraincarcata cu poveri pana acolo incat ii face sa simta ca datoriile lor necesita mult mai mult timp decat este in realitate disponibil.
Organizarea timpului cuprinde si lasarea unui spatiu pentru relaxare si delectare, datorita faptului ca atat sufletul cat si trupul se plictisesc ca urmare a unei seriozitati continue. De aceea, din cand in cand, fiecare ar trebui sa ia o pauza; totusi, aceasta ar trebui sa se incadreze in anumite limite permise. Acest lucru a fost clar exprimat in cuvintele lui Ali (fie ca Allah sa fie multumit de el), care a spus ca inima ar trebui sa ia o pauza din cand in cand, ca nu cumva sa devina oarba daca este fortata tot timpul.
sursa: Centrul Cultural Islamic Islamul Azi
Soucre Link

Visits: 1

0Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *