E timpul pentru schimbare!

E timpul pentru schimbare! Valentina Sadi   În materialul de mai jos, Sheikhul Yasir Qadhi ne amintește de faptul că schimbarea în bine a noastră nu ar trebui să o amânăm, că azi, că acum este momentul! Fiecare dintre noi are o responsabilitate pentru crearea unei lumi mai bune, fiecare ar trebui să își reconsidere […]

E timpul pentru schimbare!

Valentina Sadi

 

În materialul de mai jos, Sheikhul Yasir Qadhi ne amintește de faptul că schimbarea în bine a noastră nu ar trebui să o amânăm, că azi, că acum este momentul! Fiecare dintre noi are o responsabilitate pentru crearea unei lumi mai bune, fiecare ar trebui să își reconsidere prioritățile și să pună înainte de toate pe Allah și pe profetul Său. Cu adevărat, acel mâine pentru care amânăm mereu schimbarea noastră în bine, acel mâine poate că nu va mai veni…

Allah Preaînaltul spune în Coranul cel Nobil:
„… Cu adevărat, Allah nu schimbă starea unor oameni până ce ei nu schimbă ceea ce se află în sufletele lor…”
(Surat Ar-Ra’d, 13:11)

Dacă ar fi dorit, Allah Cel Atotputernic ne-ar fi creat pe toţi în supunere totală încă de la început, însă nu a făcut acest lucru. De aceea, nu trebuie să îi obligăm pe cei din jurul nostru să facă un anumit lucru, cum ar fi să ne iubească sau să ne respecte, să fie blânzi şi răbdători. Aceasta este o aşteptare nerealistă, care nu se poate aplica fiinţei umane.
Şi atunci, ce putem face? Cum putem schimba totul în ceva mai bun? Tot ceea ce ar trebui să facem este să ne schimbăm pe noi înşine şi nu pe cei din jurul nostru. Acesta este secretul. Liberul nostru arbitru, propria voinţă şi putere nu se extind asupra celor din jurul nostru, dar toate acestea ne înconjoară pe noi înşine. Atunci când lăsăm deoparte dorinţele oarbe, amărăciunea, autocmpătimirea, patimile şi tot răul care ne înconjoară zilnic, atunci când ne dorim cu tot sufletul această schimbare, ca şi cum întreaga viaţă depinde numai de asta, atunci când ne îndreptăm cu inimi sincere şi pure spre ajutorul lui Allah Preaînaltul, rugându-ne Lui şi adorându-L pe El, Preamăreţul, atunci nu se poate ca ajutorul lui Allah să nu vină. El, Preainaltul,  deschide noi uşi pentru noi, noi drumuri, poate nu pe cele pe care credeam că le dorim, ci altele mult mai bune decât gândisem noi înainte.

Oamenii au liber arbitru, sunt înzestraţi cu voinţă, de aceea, ei îşi pot alege singuri calea pe care doresc să o urmeze, iar Allah Preaînaltul nu forţează în niciun fel omul pentru ca acesta să procedeze într-un anume fel. Omul este singurul care alege ce anume doreşte să urmeze. În Coranul cel Sfânt, găsim scris:
„Şi de ar fi un Coran cu care să se mute munţii sau cu care să se despice Pământul sau cu care să se facă morţii să vorbească?! Însă a lui Allah este întreaga poruncă. Şi oare nu ştiu cei care cred că Allah – dacă ar voi – i-ar călăuzi pe toţi oamenii?…”
(Surat Ar-Ra’d, 13:31)

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=JNBEusqfmpc

Soucre Link

Visits: 1

0Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *